22:50:29 lördag, 28 januari 2023

Distriktet Playa de las Canteras, Gran Canarias aller første turiststed, grenser til Santa Catalina i øst og La Isleta, i nord. Her finner du mengder av hoteller, kontor, butikker, restauranter, barer og... en av Spanias mest urbane strender – Playa de las Canteras – som distriktet har fått navnet sitt fra.

Og i nærheten av denne fine strandlinjen ligger en håndfull hoteller perfekt plassert slik at du ikke trenger å reise langt for å slappe av på sanden og nyte havet.

Med utsikt over det vakre havet, kommer både hotell AC Hotel Gran Canaria og Hotel Cristina Las Palmas, med en anbefaling fra Spain-Grancanaria og er den perfekte settingen for en ferie i denne kosmopolittiske byen. Eller skriv deg på den eksklusive gjestelisten hos det storslåtte Hotel Santa Catalina, en storslått bygning plassert litt lenger inne i landet. En inkludert skytteltjeneste kjører daglig til stranden.

På sørenden av Playa de las Canteras, et tidligere ganske oversett område, går en landskapspromenade til Auditorio Alfredo Kraus, et mesterverk i moderne arkitektur og hjem til Las Palmas filharmoniske orkester.

Bygget i 1997 som en hyllest til den berømte kanariske tenoren Alfredo Kraus, ble denne bygningen, som også inkluderer Kanariøyenes kongressenter, designet av den katalanske arkitekten Óscar Tusquets, og den kanariske skulptøren Juan Bordes.

Bygget i solid naturstein, har Auditorio til sammen ti konsertsaler (en stor konsertsal og ni mindre saler) som brukes ved operaforestillinger og konserter, i tillegg til Las Palmas de Gran Canaria internasjonale filmfestival og Kanariøyenes klassiske musikkfestival.

Santa Catalina
La Isleta
Playa de las Canteras

Merk:
Dette området inneholder også byens største kjøpesenter, Las Arenas, med et stort utvalg av butikker, mange restauranter og snackbarer som gir deg vann i munnen, i tillegg til en kino med flere skjermer.