22:33:50 tirsdag, 30 april 2024

Grunnlagt i 1879 av en liten gruppe av medlemmer fra det lokale bourgeoisiet, huser Museo Canario Kanariøyenes største samling av førspanske ting fra tidsepoken 500 f.Kr. fram til den 15. århundre.

I spissen for dette private initiativet – med mål om å bevare, forske på og stille ut den arkeologiske og dokumentariske samlingen til museet – var doktor Gregorio Chil y Naranjo som i testamentet sitt overlot bygningen og alle de vitenskapelige dokumentene til den private stiftelsen som styrer museet.

Spredt over 11 rom finner du en veldig eklektisk permanent utstilling med gudestatuetter, smykker, keramikk, verktøy, mumier, skjeletter og mange andre objekter relatert til livet til Guanchene, de innfødte på Kanariøyene. Utstillingen inneholder også modeller av Guancheboliger og en replikasjon av Cueva Pintada i Gáldar. Beriket med et omfattende bibliotek, et bladbibliotek og et arkiv som spesialiserer seg på kanariske saker, tilbyr dette museet også sine tjenester til forskere, studenter og vanlige folk.

Åpningstider:
- Museum, midlertidige utstillinger og butikk:
Mandag – fredag 10.00 til 20.00
Lørdager og søndager 10.00 til 14.00
- Bibliotek, bladbibliotek og arkiv:
Mandag – fredag 10.00 til 20.00 – stengt på helligdager

Merk:
Museo Canario har verdens største samling av Cro-Magnonhodeskaller og stiller ut Guancheredskap og en samling med keramikk.

Turisme
Gáldar
Palmitos Park